Blog

Kanada’nın en büyük İnsan Kaynakları Kongresinden izlenimler

hrpa-1
Çalışan Bağlılığı / Ödül ve Takdir

Kanada’nın en büyük İnsan Kaynakları Kongresinden izlenimler

Ocak ayı sonunda Engage and Grow firmasını temsilen Kanada’nın en büyük insan kaynakları kongresi, HRPA2020‘yi ziyaret etme imkanım oldu. Kariyerimde daha önce katıldığım Tıbbi Cihaz kongrelerinden farklı olarak burada “mutfakta” da çalıştım, stand tasarımından, kongre öncesi ve sonrası katılımcı iletişimine, standa gelecek katılımcılarla olan diyalogların tasarlanmasından standın ilk sabah “kurulmasına” kadar sürecin içindeydim, çok öğretici bir süreç oldu.

HRPA 1

Kısaca izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

  • Söylemeye gerek yok, tüm kongre öncesi ve kongre sırasındaki “idari” süreçler dijital dünyaya taşınmış. HRPA’in kongre için özel hazırlattığı “app” sayesinde kongre sırasında katılımcıları standımıza davet eden bir post gönderdik, ayrıca yine bu app sayesinde birçok katılımcı ile direkt 1’e 1 iletişim sağlama imkanım oldu.
  • Kongredeki oturumların listesini şu linkte bulabilirsiniz. Benim dikkatimi çeken konular, “İnsan kaynaklarında yapay zekanın kullanımı”, “Yetenek yönetimi ve yeni nesiller”, “Çeşitlilik ve kadının yerinin güçlendirilmesi”, “Çalışan Bağlılığı ve Kültür”, “İK çalışanın özel hayatını ne kadar bilmelidir”, Liderlik ekseninde “Güvenli alan yaratma” ve “Özgün” olma, “Mindfulness”, “Değişim Yönetimi”…
  • İK alanına hizmet veren firmaların standlarını gezme imkanım da oldu, bazı kategoriler dikkatimi çekti, özetlemem gerekirse,
    • “Takdir” konusu altında kişiselleştirilmiş, özelleştirilmiş hediyeler yapan ve bir süreklilik içinde bu hediyeleri çalışanlara yollayan firmalar
    • “Aktivite” konusu altında çalışanları farklı bir mekanda çeşitli oyunlar, yarışmalar ve eğlenceler ile bağlayan, fayda ve eğlenceyi bir arada sunan firmalar,
    • “Eğitim” konusu altında çok sayıda sınıf içi, online canlı ve online eğitim sunan firmalar,
    • “App” konusu altında çalışanların duygu durumlarını, kişilik özelliklerini, bağlılık oranlarını ve daha çok sayıda parametreyi ölçüp, yapay zeka teknolojilerini de kullanarak insan kaynakları profesyonellerine yardımcı olacak platformu sunan firmalar. (Büyüyen bir segment)
    • “Yazılım” konusu altında insan kaynakları süreçlerini bir yazılım içinde sunan firmalar
  • Standımıza gelen katılımcılardan edindiğim izlenim, kültür değişimi ve bağlılık sürekli önlerinde olan, bazen tam analiz edemedikleri ve çözüm ile ilgili de önlerinde çok fazla seçeneğin olmadığı bir alan.. Standımıza gelen tüm katılımcılar Engage and Grow’un pazarda benzeri olmayan çözüm önerisini dikkatle dinlediler ve ilginç buldular. Bir çoğu ile tanıştık ve daha ayrıntılı konuşmak üzerine sözleştik.

Kişisel notlarım da şöyle:

  • Kanada’lılar müthiş nazik ve hoş insanlar.. Her türlü farklı insana ve kültüre geniş bir hoşgörü duyguları var. Toronto soğuk havasına rağmen günlük hayatın kolay ve insan odaklı düzenlendiği bir şehir.
  • Türkiye’den son yıllarda ciddi bir taşınma olmuş Kanada’ya, oradayken iki arkadaşımla görüşme imkanı da buldum. Gidenler hayatlarından memnun.
  • Sadece Toronto merkezde 80’den fazla Toastmasters kulübü var, koca İstanbul’da biz 5 kulüple devam ediyoruz.
  • Jetlag de 1 hafta kadar sürebiliyor, tam oraya alışmışken buraya geri dönmüş oldum. 🙂

IMG_20200124_112037

 

Fikrinizi buradan belirtin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir