Blog

Çalışanlarınıza önem vermenin 7 harika sonucu

uploaded_files_image_970x450_getty
Bağlılık Faktörleri / Çalışan Bağlılığı / Güven Ortamı / İş-Hayat dengesi / İşveren Markası / Liderlik / Ofiste İletişim / Psikolojik Güvenlik / Şirket Kültürü / Takımlar / Yöneticinin Kalitesi

Çalışanlarınıza önem vermenin 7 harika sonucu

Çok kez dergilerde veya konferanslarda CEO’ların veya üst düzey yöneticilerin “Çalışanlar bizim en değerli varlığımızdır” dediklerini duyuyoruz. Fakat gerçekte yapılan anketlerde çalışanların şirketlerine ve rollerine bağlılıkları düşük çıkıyor ve bu verimlilik, kültür, finansal sonuçlar açısından önemli bir parametre olmaya devam ediyor.

Bir şirkette yöneticinin söylem ve eylemleri arasındaki makas açıldıkça çalışan bağlılığı azalır.

Gelin “çalışanları en öne koymanın” 7 avantajından bahsedelim bugün..

Çalışanların şirkette tutunmaları artar

Çalışanlar kendilerine değer verildiğini hissettiğinde, şirketlerine kalpten bağlı olarak çalıştıklarında, şirketlerinde kalma olasılığı artar. Kendilerini şirkete bağlayan bir “müdür ilişkisi”, “yakın dost” olduğunda kendisine bir teklif geldiğinde daha uzun düşünür, şirkette kalma eğilimi gösterir.

 

uploaded_files_image_970x450_getty

Yüksek Verimlilik

Gallup’un anketinde en yüksek çalışan bağlılığına sahip %20 firma en düşük çalışan bağlılığına sahip %20 firmadan %21 daha verimli çalışıyor. Bunu da ben şöyle açıklamayı seviyorum: Bağlı çalışanlar daha az zamanda daha çok sonuç veren iş yapıyorlar.

Yüksek Kârlılık

Yine Gallup’un anketi ve raporu bize bağlı çalışanların daha fazla olduğu şirketlerin daha kârlı olduklarını belgeliyor. Yani finansal sonuçlar ile çalışan bağlılığı arasında bir neden sonuç ilişkisi var. Şirketi “kendi şirketi” gibi gören, ona göre çalışan çalışanlar şirketin her türlü performans kriterinde daha iyi iş çıkarmasını sağlıyor.

İşveren markasına olumlu katkı

Son dönemde “işveren markası” çalışmalarında artış var. Şirketler “potansiyel” çalışanlarının kendileriyle ilgili “algısını” daha iyi hale getirmek için bu konuda hizmet veren şirketlerle çalışıyor. Buna bir ek şöyle yapılabilir, “bağlı çalışan” şirketinizin dış algısına en fazla olumlu katkıyı verecek insandır. Bir çalışan kendi şirketi hakkında olumlu konuştuğunda, bunu yaydığında emin olun bir Facebook kampanyasından daha fazla olumlu etki yaratır.

Müşteri memnuniyetinde artış

Çalışanların bağlılığını ve mutluluğunu öne koyan firmalarda, müşteri memnuniyetinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu da doğal sonuç, zira bağlı olan çalışan müşterisine daha iyi hizmet veriyor.

Daha az hastalık izni

Daha bağlı çalışanlar ortalama her yıl 3,5 gün daha az işe hastalık yüzünden gelmeme yapıyorlar. Bunun da Amerikan ekonomisine etkisi $228.5m olarak hesaplanmış. Bağlı olmayan çalışanlar işe gelmediğinde işe gelen ve bağlı olan çalışanlara daha da fazla yük binmiş oluyor. Bu da işlerin yavaşlamasına ve iş yerindeki adalet duygusunun azalmasına yol açıyor. Çalışan bağlılığını arttırmak demek, hastalık yüzünden işe gelmemeyi de azaltmak demektir.

Daha az stres

Çalışanların “öne” konduğu kültürlerde müdürler ile çalışanların daha iyi iletişim kurduğunu, çalışan bağlılığının yüksek olduğunu ve takımların daha uyum içinde çalıştıklarını söyleyebiliriz, bu da daha az stresli bir ortam olduğunu gösteriyor. Bu şekilde çalışanların hayat kalitesine de olumlu bir katkı sağlamış oluyorsunuz.

Çalışan Bağlılığını nasıl arttırırız diyorsanız, bana ulaşabilirsiniz.

İlham :  https://www.inc.com/gordon-tredgold/seven-fabulous-benefits-of-putting-your-people-first.html

Fikrinizi buradan belirtin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir