Blog

DZD Tech Genel Müdürü İbrahim Gökal ile görüşme

DZD
Çalışan Bağlılığı / Liderlik / Ofiste İletişim

DZD Tech Genel Müdürü İbrahim Gökal ile görüşme

Bundan böyle belli aralıklarla şirket sahiplerimiz ile görüşmeler yapıp değerli görüşleri ve çalışan bağlılığı alanındaki işe yarayan uygulamaları sizlerle paylaşacağım. İlk konuğum DZD Tech firmasının kurucusu ve genel müdürü İbrahim Gökal oldu.

DZD Tech 3 yıllık genç bir firma, 75 çalışanı var. Finans sektörüne spesifik IT projeleri yapıyorlar. Kısa sürede bu kadar büyümüş olmaları bana ne kadar başarılı olduklarını düşündürttü.

Ekip neredeyse dünyaya dağılmış, hepsi Türk olmak üzere Kanada’da, Lüksemburg’da, İzmir’de, Kilis’te çalışanları varmış, uzaktan çalışmanın en güzel örneklerinden vermekte olduklarını düşündüm.

İbrahim bey 2 ay önce memnuniyet anketi yaptıklarını ve çok iyi sonuç aldıklarını söyleyince turnover’ı sordum ve tahmin ettiğim gibi turnover da sektör ortalamalarının altında seyrediyormuş. Bu başarılı tabloyu nasıl sağladıklarını sordum ve İbrahim bey şöyle özetledi:

  • Kendi kârlılığımızdan fadakarlık ederek çalışanlarımızın gelir seviyesinin ve yan haklarının sektör üzerinde olmasını sağladık.
  • Uzaktan ve esnek çalışma konularında çalışanlarımızın isteklerine uyumlanarak herkesin verimli çalışacağı bir düzen kurduk.
  • İnsan bağı kurmaya özen gösteriyoruz, ben tüm çalışanlarımıza tek tek dokunuyorum.
  • Özellikle benim ilişkide olduğum müdürler ve diğer müdürlere bir tür abi-kardeş ilişkisini ekipleriyle kurmalarını teşvik ediyoruz
  • 6 ayda bir ben herkesle 1:1 konuşuyorum, insanları tek tek dinliyorum.
  • Yılda 2 defa zam yapacağımızı en başından ilan ettik ve sözümüzü tutuyoruz.
  • Çalışanlara yeterli zaman ayırmak için özel çaba gösteriyoruz.

Gelecek planlarını sorduğumda İbrahim bey 2023’te yurt dışına iş yapma konusunda atılım yapmak için çalıştıklarını ekledi.

Bu görüşmeden son derece keyif aldım, çalışanlara değer veren, onlara zaman ayıran, esnek çalışma konusunda esnek davranan ve çalışanların iş çıktıları üzerinden yaklaşan bu modern yönetim anlayışı için İbrahim bey’i kutluyorum. DZD Tech ile ilgili daha fazla bilgi almak için,

https://www.dzdtech.com/

adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fikrinizi buradan belirtin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir